Ik voel me een grote boom, met stevige wortels.
‘’Jij bent zo’n sterke vrouw’’. Dat wordt vaak tegen me gezegd. Heb jij dat ook?

Maar ook sterke vrouwen, hoe stevig ze ook staan, krijgen soms heel wat te verduren. Ik voel me een grote boom, met stevige wortels. Maar de wind die door mijn takken waait, is soms behoorlijk hard. En dan waaien er wel eens veel blaadjes tegelijk af, of zelfs enkele takken. Sommigen merken het op, anderen niet.

Ik weet niet wat voor jou harde wind is. Voor de ene is dat een tegenslag op het werk, de ander deze corona periode. Het kan een onstuimige relatie zijn, problemen met je kinderen of een scheiding. Financiële onzekerheid, gekwetst raken door een ander. Een ziekte bij jezelf of een ander, het verlies van een dierbare. Maar ook: door stress geen grip op je eetgewoontes krijgen en de weegschaal maar zien oplopen. Of pijn in je lijf, waardoor je niet meer kunt sporten.

Harde wind kun je vaak niet beïnvloeden. Je kunt wel beïnvloeden hoe je ermee omgaat.

Ik weet dat die afgewaaide takken wel weer aangroeien, maar daarvoor is ook wat rustiger weer nodig. Blijvende rukwinden of een tornado maken hoe dan ook dingen stuk. De kunst is om het verlies te erkennen, jammer te vinden en toch vertrouwen te hebben in dat het wel weer aangroeit. Hoe langzaam ook. En misschien wel op een andere plek dan waar eerst die tak zat. Het ‘litteken’ zichtbaar.

In de natuur is er geen constante rukwind. En we hebben de seizoenen. Elk jaar verliezen de bomen hun blaadjes als natuurlijk proces. Dat is de periode waar we nu in zitten, de herfst. Het thema loslaten, naar binnen keren. Nadat de winter is geweest waar alles even stil heeft gestaan, komt er áltijd weer de lente. Het nieuwe begin. Altijd! Heb je ooit getwijfeld of de lente wel weer zou komen? Soms duurt het misschien wel lang voor je gevoel, maar altijd komen de knopjes weer aan de bomen en ontluikt zich het prachtige tafereel van een nieuw begin. Wat kan ik altijd genieten van de bloesem.

Wat ik jou wil zeggen, sterke vrouw, is: Jouw lichaam kan dat ook.

Doe wat voor jou nodig is om deze tijd door te komen als er wat blaadjes of hele takken zijn afgewaaid. Je wortels en je stam zijn nog net even sterk. Dat is je basis.
Werk aan jezelf. Praat uit wat je in de weg zit. Rust uit of rouw om je verlies als dat nodig is. Bekijk eerlijk waar je dingen misschien anders kan doen. Of waar eigen overtuigingen in de weg zitten. Zoek hulp als je het niet alleen kan. Door inzichten kun je zien dat de storm soms al is gaan liggen, maar in je eigen hoofd nog verder raast. Of dat het regelmatig nog hard waait, maar dat je je er minder hard door kunt laten raken. Want ja, je bént ook een sterke vrouw.

Kinesiologie en pilates heeft mij geholpen die geankerde boom te zijn en te blijven.

Ik weet hoe krachtig het werkt en hoe snel je naar de kern gaat. Je lichaam liegt niet en heeft je zoveel te vertellen. Daarom help ik sterke vrouwen nog sterker te worden door lichaamsgericht te werken. Sterk staan. Whatever happens.

In een intensief drie maanden traject pak ik je liefdevol aan, fysiek en mentaal. Elke week contact, geen kans om ‘weg te glippen’, een buddy aan je zijde.
Ik gun je de lente! Ready to go back on track?