Jouw groei beweegt mij.
In je lichaam ligt een enorme hoeveelheid informatie opgeslagen over je fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Zo ook in je spieren. Een therapievorm die gebruikmaakt van de wijsheid van je spieren is de Toegepaste Kinesiologie. Hierbij worden via spiertesten blokkades in je energiebalans opgespoord. Dit maakt spieren tot ware woordvoerders van je lichaam.
Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’ en refereert naar de wetenschap die zich bezighoudt met de motoriek van het menselijk lichaam. Toegepaste Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze die blokkades in het lichaam opspoort met behulp van spiertesten.
Wat doe ik?
De Amerikaanse chiropractor George Goodheart startte in 1964 met deze therapievorm.
Hij ontdekte dat de spieren van sommige patiënten tijdens zijn behandelingen reageerden met spanningsveranderingen als zij last hadden van stress. Spieren, begreep hij, kunnen heel wat informatie onthullen over de fysieke, mentale én emotionele gezondheid van mensen. Voor zijn Toegepaste Kinesiologie combineerde hij informatie uit onder andere de chiropraxie, osteopathie en acupunctuur.
Wat ik doe, is blokkades in de energiebalans opsporen en deze verhelpen. Hierdoor kan het zelfgenezende vermogen van het lichaam weer zijn werk gaan doen. Iemands energiehuishouding kan uit balans raken door stress en geblokkeerde emoties, maar ook door verkeerde eet- en drinkgewoontes en een slechte houding. Binnen de Toegepaste Kinesiologie wordt het begrip stress trouwens breed opgevat en onderverdeeld in 3 groepen:
-Mechanische stress, als gevolg van bijvoorbeeld (sport)blessures en gewrichtsslijtage
-Chemische stress veroorzaakt door voeding, medicijnen of milieufactoren
-Emotionele stress
Klachten
Je kunt met heel wat klachten bij een kinesioloog terecht. Denk aan stressgerelateerde problemen, vastgelopen persoonlijke groei, spier- en gewrichtsproblemen en allergieën. Een kineologische behandeling kan je ook helpen je lichaamsbewustzijn te versterken en inzicht te krijgen in je leefstijl en gedachtepatronen.